If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Провери на черната букса над педалите, където направи връзките за ръчката, дали е опроводен пин 5 и ако да, и в двете посоки ли?
---------- Post added at 15:49 ---------- Previous post was at 15:47 ----------
Това за прибирането на темпомат не трябваше да го казваш. Аз като кажа нещо предварително и всичко се закучва
Да, прав беше. Няма да се прибирам на темпомат. Не се е закучило нищо, но заваля дъжд и не мога да работя. Всички кабели отиват на черната букса без пин 18 -Cruise Control warning light. Неговото гнездо е празно и няма кабел от мотроника. Това всъщност лампата на таблото ли трябва да е? На черната букса на пин 5 има окабеляване и от двете страни на буксата. Дано светне като закача и останалите пинове.
Да, прав беше. Няма да се прибирам на темпомат. Не се е закучило нищо, но заваля дъжд и не мога да работя. Всички кабели отиват на черната букса без пин 18 -Cruise Control warning light. Неговото гнездо е празно и няма кабел от мотроника. Това всъщност лампата на таблото ли трябва да е? На черната букса на пин 5 има окабеляване и от двете страни на буксата. Дано светне като закача и останалите пинове.
Боби, въпросът ми за пин 5 на черната букса беше отправен към колегата Кабамитов във връзка с неговия въпрос за индикацията. При теб вероятно е различно.
Да, разбрах, че е към него, но си мисля, че инсталацията не е много по-различна като подреждане на пиновете по буксите и се надявам при мен да светне индикацията дори и без пин А18. Няма логика да пуснат всички останали кабели без индикацията на таблото.
Да, разбрах, че е към него, но си мисля, че инсталацията не е много по-различна като подреждане на пиновете по буксите и се надявам при мен да светне индикацията дори и без пин А18. Няма логика да пуснат всички останали кабели без индикацията на таблото.
Бе и аз се надявах всички инсталации да са еднакви, ама май е точно обратното.
От схемата:
е видно, че пин 1 на букса "А" на ECU - то е за индикацията, нищо че в онзи списък с пиновете пише друго.
Обърни внимание, че кабелът от пин 1 на ECU - то минава през междинната букса D1A - пин C6, която се намира пак там някъде около педалите и от там - до таблото (E50).
Бе и аз се надявах всички инсталации да са еднакви, ама май е точно обратното.
От схемата:
е видно, че пин 1 на букса "А" на ECU - то е за индикацията, нищо че в онзи списък с пиновете пише друго.
Обърни внимание, че кабелът от пин 1 на ECU - то минава през междинната букса D1A - пин C6, която се намира пак там някъде около педалите и от там - до таблото (E50).
благодаря утре ще погледна
Историята започва с това че Хенри Форд свалял шапката си когато виждал да минава Alfa Romeo
Вече и аз мога да се похваля с работещ темпомат за съжаление без индикация за момента. До таблото на бялата букса на пин12 нямаше кабел. Пуснах един до таблото с бушоните, но букса Д1А не я намирам никъде около краката. Единствените преходни букси са тези на планката. Възможно ли е Д1 да се намира някъде в двигателния отсег,?
Вече и аз мога да се похваля с работещ темпомат за съжаление без индикация за момента. До таблото на бялата букса на пин12 нямаше кабел. Пуснах един до таблото с бушоните, но букса Д1А не я намирам никъде около краката. Единствените преходни букси са тези на планката. Възможно ли е Д1 да се намира някъде в двигателния отсег,?
За инж. Тоци Бегали и за онзи Фермани Ментаци - невъзможни неща няма!
Пробвай да се ориентираш по кабела от машинката на стоп педала. И той минава през търсената букса. В крайна сметка свържи с една времянка кабела, който си пуснал от таблото с пин 1 на "A" буксата на ECU - от и ако индикацията проработи, направи времянката по-постоянна.
За инж. Тоци Бегали и за онзи Фермани Ментаци - невъзможни неща няма!
Пробвай да се ориентираш по кабела от машинката на стоп педала. И той минава през търсената букса. В крайна сметка свържи с една времянка кабела, който си пуснал от таблото с пин 1 на "A" буксата на ECU - от и ако индикацията проработи, направи времянката по-постоянна.
Май така ще направя. До сега се занимавах с това и разглобих половината табло и не намерих такава букса и много се изнервих. Единствената такава букса е тази при чистачките, но там на С няма нито един пин. Кабелите от ключето на спирачките тръгва в много дебел сноп и върви нагоре към таблото с уредите. Утре ще го сваля пак да огледам, къде отива и явно от там някъде минава в двигателния отсег.
Днес успях да вържа кабелите за индикацията, но на таблото нищо не светна.
От пин1 на мотроника кабела е бял с черно и отива на пин5 на черната букса при краката. От там на пин12 на таблото, но индикация не свети иначе темпомата работи без проблем.
Днес успях да вържа кабелите за индикацията, но на таблото нищо не светна.
От пин1 на мотроника кабела е бял с черно и отива на пин5 на черната букса при краката. От там на пин12 на таблото, но индикация не свети иначе темпомата работи без проблем.
Премери какво е напрежението спрямо шаси на въпросния пин (както е включен кабела до таблото) когато темпомата е изключен и виж дали се променя, когото е включен. Индикацията на таблото светва ли ти при първоначалния чек?
Напрежение има при контакт 10,5в независимо дали е включен или не темпомата. Индикация не светва и при чека.
Откачи кабела за индикацията в посока към ECU - то - примерно от пина на черната букса и го допри до шаси. Идеята е вместо да е свързан към първи пин на ECU -то, да е свързан към шаси . При това положение трябва индикацията да светне, ако е изправна.
Така искам да установим дали няма проблем в самата индикация.
Comment